Prvi maratonci že prispeli na cilj

Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013 Foto: Anže Zadravec Maraton Franja 2013
Za kolesarje se končuje 156 kilometrov dolga tura. Zanje so na cilju pripravili kosilo.
Oglej si celoten članek

Prireditve se je po ocenah organizatorja udeležilo približno 3600 kolesarjev.

Kolesarji so štartali v ljubljanskem BTC ob 9. uri. Tradicionalni prireditvi maraton Franja bo od starta skozi središče Ljubljane in vse do Brezovice potekal v počasni strnjeni koloni, kolesarji pa bodo vozili po trasi Ljubljana - Vrhnika - Logatec - Godovič - Idrija - Cerkno - Kladje - Sovodenj - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana. Maraton se bo s podelitvami priznanj za najboljše končal v startno/ciljni vasi v BTC Cityju.

Ob 156-kilometrski turi je danes na sporedu še mali maraton Franja (97 km), ki se je začel ob 10.30.

V soboto so prireditelji izpeljali 25-kilometrski družinsko-šolski maraton za vsakogar, kar po BTC Cityju so pripravili tudi 1500 m dolg otroški maraton za otroke od tretjega do sedmega leta starosti. Sklop prireditev ob maratonu Franja pa se je začel že v petek, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas. Naslov je osvojil Klemen Štimulak, ki je na prestolu zamenjal štajerskega kolega Roberta Vrečerja; ta tako kot drugi slovenski legionarji na prvenstvu v Ljubljani ni nastopil.

160 evrov za neupoštevanje znakov policista

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in ostalih udeležencev v prometu policisti opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in znakov policistov, ki razveljavijo prometna pravila. Kolesarsko dirko bodo policisti spremljali z belo modrimi vozili in motornimi kolesi s prižgano rdečo in modro utripajočo lučjo. Tak svetlobni signal pomeni, da morajo vozniki svoje vozilo ustaviti čim bližje desnemu robu ceste, ostali udeleženci pa se morajo s ceste takoj umakniti. Z vožnjo lahko vozniki nadaljujejo šele, ko odpelje mimo zadnje vozilo, ki daje enak znak z rdečo in modro lučjo. Voznika, ki tega znaka ne upošteva, lahko doleti kazen z globo 160 evrov, pešca pa policisti lahko kaznujejo z globo 80 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:49 9. Junij 2013.

    Tale maraton bi lahko deložirali nekam ven iz Ljubljane. Tri dni gneče in zmede na cesti je res preveč.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.