Slovenija
24 ogledov

Prvi maratonci že prispeli na cilj

<sport> 14.06.2009, start, kolesarski maraton Franja,  Ljubljana, foto: Bo
1/8
Boštjan Tacol
Za kolesarje se končuje 156 kilometrov dolga tura. Zanje so na cilju pripravili kosilo.

Prireditve se je po ocenah organizatorja udeležilo približno 3600 kolesarjev.

Kolesarji so štartali v ljubljanskem BTC ob 9. uri. Tradicionalni prireditvi maraton Franja bo od starta skozi središče Ljubljane in vse do Brezovice potekal v počasni strnjeni koloni, kolesarji pa bodo vozili po trasi Ljubljana - Vrhnika - Logatec - Godovič - Idrija - Cerkno - Kladje - Sovodenj - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana. Maraton se bo s podelitvami priznanj za najboljše končal v startno/ciljni vasi v BTC Cityju.

Ob 156-kilometrski turi je danes na sporedu še mali maraton Franja (97 km), ki se je začel ob 10.30.

V soboto so prireditelji izpeljali 25-kilometrski družinsko-šolski maraton za vsakogar, kar po BTC Cityju so pripravili tudi 1500 m dolg otroški maraton za otroke od tretjega do sedmega leta starosti. Sklop prireditev ob maratonu Franja pa se je začel že v petek, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas. Naslov je osvojil Klemen Štimulak, ki je na prestolu zamenjal štajerskega kolega Roberta Vrečerja; ta tako kot drugi slovenski legionarji na prvenstvu v Ljubljani ni nastopil.

160 evrov za neupoštevanje znakov policista

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in ostalih udeležencev v prometu policisti opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in znakov policistov, ki razveljavijo prometna pravila. Kolesarsko dirko bodo policisti spremljali z belo modrimi vozili in motornimi kolesi s prižgano rdečo in modro utripajočo lučjo. Tak svetlobni signal pomeni, da morajo vozniki svoje vozilo ustaviti čim bližje desnemu robu ceste, ostali udeleženci pa se morajo s ceste takoj umakniti. Z vožnjo lahko vozniki nadaljujejo šele, ko odpelje mimo zadnje vozilo, ki daje enak znak z rdečo in modro lučjo. Voznika, ki tega znaka ne upošteva, lahko doleti kazen z globo 160 evrov, pešca pa policisti lahko kaznujejo z globo 80 evrov.

Komentarjev 1
  • ac-dc 16:49 09.junij 2013.

    Tale maraton bi lahko deložirali nekam ven iz Ljubljane. Tri dni gneče in zmede na cesti je res preveč.