Ptujčan trem sodnikom grozi s tožbo

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Na Ptuju se je nadaljevalo sojenje moškemu, ki je že obsojen na 17 let zapora zaradi incesta s svojo 15-letno hčerjo, zaradi domnevnih zlorab njegovih drugih dveh hčera. "Tožil bom tri sodnike," je dejal pred prihodom na sodišče.
Oglej si celoten članek

Sojenje je zaradi varovanja podatkov o mladoletnih osebah zaprto za javnost. Omenjeni moški je tokrat prišel na sojenje in pred prihodom v sodno dvorano je med drugim dejal, da se bo zagovarjal in da bo tožil tri sodnike. Imen slednjih ni izdal.

Dodal je, da bi se strinjal s tem, da bi proces zaradi neresnic potekal v navzočnosti javnosti, a se zaveda, da bi s tem izdali identiteto njegovih otrok. Zato odločitev sodišča o sojenju za zaprtimi vrati podpira.

Nova obtožnica ga bremeni treh kaznivih dejanj

Nova obtožnica, ki naj bi bila vložena že septembra 2009, moškega bremeni treh kaznivih dejanj, in sicer spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, po Kazenskem zakoniku Socialistične republike Slovenije, spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, in posilstvo. Za vsa tri dejanja mu grozi osem, deset in še enkrat osem let zapora.

Za incest s hčerko 17 let

Kot je znano, je sodišče konec leta 2009 Ptujčana obsodilo, potem ko ga je spoznalo za krivega zlorabe ene od hčera. Zadeva je prišla na dan, ko je hčerka na začetku leta 2009 v bolnišnici rodila otroka, za katerega je test DNK dokazal očetovstvo danes 65-letniku. Več v tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:04 31. Januar 2012.

    tožil sodnike, naj bo raje srečen, če še 80 let star vidi sploh prostost, jaz ga ven iz doba že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.