Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Ptujčan trem sodnikom grozi s tožbo

Ptujčan na sodišču. Fotosmedia
Na Ptuju se je nadaljevalo sojenje moškemu, ki je že obsojen na 17 let zapora zaradi incesta s svojo 15-letno hčerjo, zaradi domnevnih zlorab njegovih drugih dveh hčera. "Tožil bom tri sodnike," je dejal pred prihodom na sodišče.

Sojenje je zaradi varovanja podatkov o mladoletnih osebah zaprto za javnost. Omenjeni moški je tokrat prišel na sojenje in pred prihodom v sodno dvorano je med drugim dejal, da se bo zagovarjal in da bo tožil tri sodnike. Imen slednjih ni izdal.

Dodal je, da bi se strinjal s tem, da bi proces zaradi neresnic potekal v navzočnosti javnosti, a se zaveda, da bi s tem izdali identiteto njegovih otrok. Zato odločitev sodišča o sojenju za zaprtimi vrati podpira.

Nova obtožnica ga bremeni treh kaznivih dejanj

Nova obtožnica, ki naj bi bila vložena že septembra 2009, moškega bremeni treh kaznivih dejanj, in sicer spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, po Kazenskem zakoniku Socialistične republike Slovenije, spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, in posilstvo. Za vsa tri dejanja mu grozi osem, deset in še enkrat osem let zapora.

Za incest s hčerko 17 let

Kot je znano, je sodišče konec leta 2009 Ptujčana obsodilo, potem ko ga je spoznalo za krivega zlorabe ene od hčera. Zadeva je prišla na dan, ko je hčerka na začetku leta 2009 v bolnišnici rodila otroka, za katerega je test DNK dokazal očetovstvo danes 65-letniku. Več v tej povezavi.

Komentarjev 1
  • zlatane 19:04 31.januar 2012.

    tožil sodnike, naj bo raje srečen, če še 80 let star vidi sploh prostost, jaz ga ven iz doba že ne bi dal