Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Ptujčan bo odgovarjal za nova grozodejstva

Ptujski Fritzl Žurnal24 main
Moškemu, že obsojenemu na 17 let zapora zaradi incesta s svojo 15-letno hčerjo, jutri začnejo znova soditi zaradi domnevnih zlorab njegovih drugih dveh hčera.

Sojenje 65-letnemu Ptujčanu se bo začelo jutri na ptujskem okrožnem sodišču, a bo verjetno tako kot v prvem primeru potekalo za zaprtimi vrati. "Ničesar ne želim komentirati," je bil pred začetkom sojenja kratek pooblaščenec žrtev Franci Matoz, medtem ko Ptujčanova zagovornica Tanja Kompara v petek ni bila dosegljiva za pojasnila.

Nova obtožnica, ki naj bi bila vložena že septembra 2009, moškega bremeni treh kaznivih dejanj, in sicer spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, po Kazenskem zakoniku Socialistične republike Slovenije, spolnega napada na osebo, mlajšo od 14 let, in posilstvo. Za vsa tri dejanja mu grozi osem, deset in še enkrat osem let zapora.

Prvi očitek še po starem zakoniku naj bi se nanašal na dejanja, ki jih je Ptujčan zagrešil nad svojo najstarejšo hčerko, nad katero naj bi se izživljal od njenega desetega leta dalje. Danes je hčerka odrasla in živi v Nemčiji, piše Večer. Zaradi očeta naj bi imela več splavov, posilil pa naj bi jo po tem, ko je že bila polnoletna.

Obtožnica v delu, ki govori o napadu na osebo, mlajšo od 14 let, pa naj bi se nanašala na njegovo najmlajšo hčer, nad katero naj bi se spravil, ko ji je bilo komaj šest let.

Za incest s hčerko 17 let

Kot je znano, je sodišče konec leta 2009 Ptujčana obsodilo, potem ko ga je spoznalo za krivega zlorabe ene od hčera. Zadeva je prišla na dan, ko je hčerka na začetku leta 2009 v bolnišnici rodila otroka, za katerega je test DNK dokazal očetovstvo danes 65-letniku. V zagovoru je zatrjeval, da je hčerka zanosila, ker je na skupnem ležišču prišla v stik z njegovo spermo, kasneje pa je za izgovor navajal celo maščevanje žene, da naj bi spermo podtaknila hčerki.

Komentarjev 2
  • fifi 11:38 30.januar 2012.

    ja...kake SOCIALISTIČNE republike Slovenije???!!!!!

  • KOJAK 10:33 30.januar 2012.

    po kazenskem zakoniku "Socialistične" republike Slovenije????