Račun za 500 evrov

O ceni se morate pozanimati sami. Pozor pri decimalkah!
Oglej si celoten članek

"Moj sin je na Simobilovem predplačniškem paketu Simpl prenesel okrog sto megabajtov podatkov. Mislil je, da je na domačem brezžičnem omrežju, tako da je šlo za njegovo napako, brez dvoma. Skupaj z nekaj pogovori in sporočili je bil račun več kot 530 evrov," nam je povedal bralec. Prepričan je, da Simobil svoje uporabnike zavaja, saj je cenik prenosa podatkov na spletu precej skrit.

Na strani paketa Simpl na mesečni račun namreč ni edino cene prenosa podatkov, namesto tega je povezava na cenik, kjer se odprejo le cene paketov podatkov, ne pa prenosa podatkov brez zakupljenih količin. Da najdete ta podatek, je treba klikniti še na Več o paketu.

V Simobilu so povedali, da so cene objavljene na spletni strani in v ceniku, ki ga lahko uporabniki dobijo na prodajnih mestih, za pojasnila pa so na voljo tudi prek klicnega centra, elektronske pošte in družabnih omrežij. Uporabnikom, ki pogosteje uporabljajo mobilni internet, svetujejo, naj vklopijo eno izmed podatkovnih opcij.

"Potrošnik se mora pred uporabo storitve sam pozanimati o ceni," pravi Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS). Opozarja pa na način navajanja cene za prenos podatkov: "Operaterji praviloma predstavljajo ceno na kilobajt prenesenih podatkov; ta je precej nizka, zato se lahko zgodi, da uporabnik spregleda ničlo v decimalnem številu. Pri Simplu je cena denimo desetkrat višja kot pri večini preostalih paketov, a razliko med 0,005 in 0,0005 evra za kilobajt je sorazmerno težko odkriti. Ko prenesemo nekaj megabajtov podatkov, se ne pogovarjamo več o decimalkah, temveč o evrih in takrat je razlika v ceni še kako opazna."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:34 17. December 2011.

    PREDPLAČNIŠKI PAKET, pri katerem je dobil RAČUN za 500€.. mali je legenda..

  • 10:07 17. December 2011.

    In zakaj je cena za prenos podatkov problem ?<br /><br />Kolikor jaz razumem je mali sam kriv. Ali pa je …

  • 09:49 17. December 2011.

    Obstaja kolumna "Kako se branimo pred drobnim tiskom!"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.