Računalnike napada nov virus

Foto: PU Celje
Foto: PU Celje
Policija opozarja, da se je pojavila nova oblika računalniškega virusa, ki se širi z elektronsko pošto.
Oglej si celoten članek

"Obveščamo vas, da smo bili v zadnjih dneh obveščeni, da se je na našem območju pojavila nova oblika računalniškega virusa, ki izvede šifriranje vsebine na računalniku, pri tem pa za dešifriranje zahteva plačilo 400 dolarjev oziroma dva bitcoina," so sporočili s policije.

Na podlagi do zdaj zbranih obvestil je znano, da se virus širi po elektronski pošti s priponkami.

Preverite identiteto pošiljatelja

SI-Cert svetuje, naj uporabniki vedno preverijo identiteto pošiljatelja sporočila in kam vodijo povezave v elektronskem sporočilu. "To preprosto storite tako, da se z miško brez klikanja zaustavite na povezavi in pokazal se vam bo pravi spletni naslov," so zapisali.

Za več napotkov o varni rabi spleta se lahko obrnete na portal odzivnega centra Varni na internetu, ki je dostopen na naslov Varninainternetu.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:05 13. Marec 2014.

    Ste to novico dobili preko poštnega goloba, ker je ta virus zunaj že nekaj let (!) in ga še vedno …

  • 15:36 13. Marec 2014.

    Mislis, da zurnalovi pisci poznajo se kaj drugega?

  • 14:43 13. Marec 2014.

    Napada virus le Microsoftove računalnike z operacijskim sistemom Windows? Ali tudi katerega drugega?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.