Radar na avtobusni "ni problem"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zmeda med vozniki: ali lahko policijsko vozilo pri merjenju hitrosti stoji na avtobusnem postajališču? Lahko, a največ za dve uri in če ne ovira prometa.
Oglej si celoten članek

"Policija je v soboto dopoldne na avtobusni postaji na Ptujski cesti 64 v Mariboru merila hitrost voznikov," je povedal bralec. "V zakonu lepo piše, da policija, kakor tudi drugi udeleženci prometa, ne sme stati na avtobusni postaji, da pa lahko z vami opravi postopek, če vas drugod ni mogla ustaviti . Če mi kot državljani tega ne smemo početi, policija pa lahko krši pravila, potem je nekaj hudo narobe," je bil ogorčen. Po njegovih besedah se je policija po njegovem klicu na policijsko postajo Tabor z avtobusne postaje umaknila.

Tiskovni predstavnik mariborske policijske postaje Bartolo Lampret je pojasnil, da zakon o varnosti cestnega prometa določa, da smejo policisti pri opravljanju nalog policije za nujno potreben čas parkirati vozila na krajih, kjer to sicer ni dovoljeno, če tako parkirano vozilo ne ogroža drugih udeležencev v cestnem prometu ali jih ne ovira. Merjenje hitrosti na avtobusni postaji tako ni protizakonito, zakon o varnosti cestnega prometa v 53. členu določa le, da sme vozilo na takšnem mestu parkirati za največ dve uri.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:19 21. Junij 2011.

    G. Lampret kje je sedaj v tem primeru "NUJNI PRIMER" ????

  • 13:48 21. Junij 2011.

    . V nadaljevanju piše »če tako vozilo ne ogroža drugih udeležencev v CP ali jih ne ovira«. Poglejmo: avtobusna postajališča …

  • 13:47 21. Junij 2011.

    Seveda je radar na avtobusni postaji problem. Tiskovni predstavnik je lepo citiral 53.člen zakona o varnosti cestnega prometa in ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.