Radeče papir še vedno brez denarja

Foto: IFP
Foto: IFP
Delavci zaskrbljeni. Čakajo na poroštvo SID banke. Se obeta stavka, če ne bo zaostalih plač?
Oglej si celoten članek

"Ker se je zataknilo pri kreditu, je 375 zaposlenih spet v negotovosti," je za Žurnal24 dejal Stane Klajnšek, sindikalni predstavnik v tovarni Radeče papir.

Kredit po poroštvu

Kot smo že poročali, naj bi Nova KBM podjetju, ki ima likvidnostne težave, že odobrila kredit v višini 5,4 milijona evrov, zdaj pa naj bi se zalomilo pri poroštvu SID banke.

"Trenutno čakamo na odobritev poroštva, kdaj točno bo poroštvo posredovano, pa v NKBM ne moremo napovedati. Dejstvo je, da se kredit lahko začne črpati šele po pridobitvi poroštva SID banke," so za Žurnal24 povedali v Novi KBM.

Dolžni plačo in del regresa

Zaposleni pa so vse bolj v skrbeh, kaj se bo zgodilo z njihovimi delovnimi mesti. Še vedno čakajo na zaostale plače in del regresa.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi počakali še do petka – če plač ne bo, naj bi se odločili za stavko. "Usoda podjetja je zdaj v rokah bank," je dodal 
Klajnšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:06 30. November 2011.

    in spet se krade denar. <br />LOPOVI!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.