Radi bi oživili mestno jedro Velenja

Foto: Saša Despot stanovanjski bloki
Občina želi mlade talente zadržati v mestu, zato so investirali v podjetniški inkubator.
Oglej si celoten članek

Mestna občina bo z letošnjim razpisom za nove naložbe, nova delovna mesta in sofinanciranje najemnin v mestnem jedru namenila 200.000 evrov. Poseben poudarek bodo dali oživljanju dejavnosti v poslovnih prostorih, ki trenutno samevajo. Na občini so v zadnjih nekaj mesecih že dvakrat znižali komunalni prispevek, lani pa so sprejeli odlok o spodbujanju podjetništva in izvedli prvi razpis za spodbujanje novih naložb.

Svetniki in svetnice so dali občini tudi soglasje za nakup 60-odstotnega poslovnega deleža družbe Saša inkubator, s čimer bo občina postala večinski družbenik družbe, v kateri so še Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija, Šolski center Velenje in TehnoCenter Univerze v Mariboru. "Gre za družbo, ki bo za lokalno skupnost v prihodnosti zelo pomembna, saj bo vsem, ki vstopajo v poslovni svet, pomagala tako s strokovno podporo kot ugodnimi prostorskimi razmerami. Tako želimo mlade talente zadržati v domači občini in jim pomagati v prvih letih delovanja, če se bodo odločili za ustanovitev lastnega podjetja," pravijo na občini. Mo. Ma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.