Slovenija
32 ogledov

Radi bi oživili mestno jedro Velenja

 stanovanjski bloki Saša Despot
Občina želi mlade talente zadržati v mestu, zato so investirali v podjetniški inkubator.

Mestna občina bo z letošnjim razpisom za nove naložbe, nova delovna mesta in sofinanciranje najemnin v mestnem jedru namenila 200.000 evrov. Poseben poudarek bodo dali oživljanju dejavnosti v poslovnih prostorih, ki trenutno samevajo. Na občini so v zadnjih nekaj mesecih že dvakrat znižali komunalni prispevek, lani pa so sprejeli odlok o spodbujanju podjetništva in izvedli prvi razpis za spodbujanje novih naložb.

Svetniki in svetnice so dali občini tudi soglasje za nakup 60-odstotnega poslovnega deleža družbe Saša inkubator, s čimer bo občina postala večinski družbenik družbe, v kateri so še Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija, Šolski center Velenje in TehnoCenter Univerze v Mariboru. "Gre za družbo, ki bo za lokalno skupnost v prihodnosti zelo pomembna, saj bo vsem, ki vstopajo v poslovni svet, pomagala tako s strokovno podporo kot ugodnimi prostorskimi razmerami. Tako želimo mlade talente zadržati v domači občini in jim pomagati v prvih letih delovanja, če se bodo odločili za ustanovitev lastnega podjetja," pravijo na občini. Mo. Ma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.