Radi bi svojo "valuto"

Foto: Suzana Kos Slovenija 27.01.14, Peter Bossman, zupan Pirana, z novo placilno kartico mesta,
Enotna kartica. Piran jo najprej uvaja na avtobusih.
Oglej si celoten članek

Piran kot drugo mesto – za Ljubljano – uvaja enotno mestno kartico, ki bo s prvim februarjem uvedena na mestnih avtobusih, v prihodnje pa bo omogočala še na primer plačilo parkirnine, vstop v muzej, plačilo knjižničnih storitev in podobno.

Na kartico bo mogoče naložiti 25 različnih aplikacij, delovala pa bo kot elektronska denarnica, ki jo bodo lahko uporabljali tako domačini kot turisti. "Danes, v dobi informacijske družbe, si skoraj ne predstavljamo sodobnega in tudi turističnega mesta brez pametne kartice. Radi bi, da bi postala osrednje plačilno sredstvo naše občine," pravi župan Peter Bossman. Uvedba kartice za Piran ne predstavlja dodatnega stroška, prav tako ostajajo nespremenjene cene mesečnih vozovnic, brezplačna je tudi menjava starih kartic, saj je bila kartica vpeljana v okviru koncesijske pogodbe s prevoznim podjetjem Arriva, ki mu sicer mestna občina na leto plačuje okoli 600 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:53 28. Januar 2014.

    ...turizem v piranski občini je španska vas...ne glede na to, da ima tudi Turistiko, kjer predavatelji z doktorskimi in magisterskimi …

  • 14:45 28. Januar 2014.

    Koliko zastonj parkirišč imaš z 600 tisoč evrov?

  • 14:10 28. Januar 2014.

    Mislim, da za majhna mesta (kar Piran vsekakor je, oziroma bolje rečeno majhne kraje), take pogruntavščine odbijajo turiste. Že tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.