Slovenija
19 ogledov

Radi bi svojo "valuto"

Slovenija 27.01.14, Peter Bossman, zupan Pirana, z novo placilno kartico mesta, Suzana Kos
Enotna kartica. Piran jo najprej uvaja na avtobusih.

Piran kot drugo mesto – za Ljubljano – uvaja enotno mestno kartico, ki bo s prvim februarjem uvedena na mestnih avtobusih, v prihodnje pa bo omogočala še na primer plačilo parkirnine, vstop v muzej, plačilo knjižničnih storitev in podobno.

Na kartico bo mogoče naložiti 25 različnih aplikacij, delovala pa bo kot elektronska denarnica, ki jo bodo lahko uporabljali tako domačini kot turisti. "Danes, v dobi informacijske družbe, si skoraj ne predstavljamo sodobnega in tudi turističnega mesta brez pametne kartice. Radi bi, da bi postala osrednje plačilno sredstvo naše občine," pravi župan Peter Bossman. Uvedba kartice za Piran ne predstavlja dodatnega stroška, prav tako ostajajo nespremenjene cene mesečnih vozovnic, brezplačna je tudi menjava starih kartic, saj je bila kartica vpeljana v okviru koncesijske pogodbe s prevoznim podjetjem Arriva, ki mu sicer mestna občina na leto plačuje okoli 600 tisoč evrov.

Komentarjev 3
  • 1111 14:53 28.januar 2014.

    ...turizem v piranski občini je španska vas...ne glede na to, da ima tudi Turistiko, kjer predavatelji z doktorskimi in magisterskimi naslovi kraljujejo, hodijo na vsa mogoča predavanja po svetu in še vedno Portorož in Piran sta zaostala...neprofesionalnost, neprijaznost, brez parkirišč...slaba ...prikaži več ponudba, previsoke cene...dobrodošli, pravi papanero!

  • Mr.Bean 14:45 28.januar 2014.

    Koliko zastonj parkirišč imaš z 600 tisoč evrov?

  • Pepe007 14:10 28.januar 2014.

    Mislim, da za majhna mesta (kar Piran vsekakor je, oziroma bolje rečeno majhne kraje), take pogruntavščine odbijajo turiste. Že tako raje gredo turisti v kraje, kjer je ista valuta. Tu imamo neko malo prednost. Ampak potem turist pride v neko ...prikaži več "vas" v evro območju, kjer za neko osnovno storitev rabiš spet neko novo kartico. Zakaj ne zadoščajo obstoječe kreditne kartice ali gotovina?Si mogoče žagamo vejo na kateri bi lahko sedeli? Ja, saj je bolje, če je manj turistov. Manjša gužva za domačine...