Radi bi v Guinnessa

Foto: Žurnal24 Lucijska osnovna šola se s kipci obrazov, ki so jih naredili otroci, kot prva sl
Tisoč obrazov na mivki otrok lucijske osnovne šole.
Oglej si celoten članek

 

Učenci so navdušeni
Brez konkurence. Otroci so naredili že skoraj 1.100 kipcev glav in iz Guinnessa so jim odgovorili, da nimajo konkurence. Tako so polni načrtov že za prihodnje leto, ko naj bi oblikovali najmanj tisoč kipcev rib, nato kipcev bark …

“Med podaljšanim bivanjem so otroci izdelovali obraze iz gline. Nastali so enkratni kipci, ki izražajo njihovo osebnost, zato sem predlagal, naj naredimo iz tega nekaj novega, morda ob nekdanjem dnevu mladosti. Projekt smo poimenovali Obrazi mladosti, zgodil pa se bo v torek, 25. maja, na portoroški plaži,” na dogodek vabi Roberto Čelič, učitelj tehnike na Osnovni šoli Lucija.

V tem poklicu je Čelič že dobrega četrt stoletja, tudi sam oblikuje iz gline in stekla, 12 let pa je bil tudi terapevt za otroke z motnjami v vedenju. “Delovna terapija oblikovanja materialov se je izkazala kot dobra. Pri pouku pri otrocih iščem čustva in jim ponavljam, da to, kar oblikujejo, delajo z dušo. Ves dan so ob računalniku, imajo kup obveznosti, jaz pa želim, da izrazijo čustva, da se pri tem potrudijo ter da čutijo materiale, ki jih spreminjajo,” razlaga mentor.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.