Slovenija
10 ogledov

Radi bi v Guinnessa

Lucijska osnovna šola se s kipci obrazov, ki so jih naredili otroci, kot prva sl Žurnal24 main
Tisoč obrazov na mivki otrok lucijske osnovne šole.

 

Učenci so navdušeni
Brez konkurence. Otroci so naredili že skoraj 1.100 kipcev glav in iz Guinnessa so jim odgovorili, da nimajo konkurence. Tako so polni načrtov že za prihodnje leto, ko naj bi oblikovali najmanj tisoč kipcev rib, nato kipcev bark …

“Med podaljšanim bivanjem so otroci izdelovali obraze iz gline. Nastali so enkratni kipci, ki izražajo njihovo osebnost, zato sem predlagal, naj naredimo iz tega nekaj novega, morda ob nekdanjem dnevu mladosti. Projekt smo poimenovali Obrazi mladosti, zgodil pa se bo v torek, 25. maja, na portoroški plaži,” na dogodek vabi Roberto Čelič, učitelj tehnike na Osnovni šoli Lucija.

V tem poklicu je Čelič že dobrega četrt stoletja, tudi sam oblikuje iz gline in stekla, 12 let pa je bil tudi terapevt za otroke z motnjami v vedenju. “Delovna terapija oblikovanja materialov se je izkazala kot dobra. Pri pouku pri otrocih iščem čustva in jim ponavljam, da to, kar oblikujejo, delajo z dušo. Ves dan so ob računalniku, imajo kup obveznosti, jaz pa želim, da izrazijo čustva, da se pri tem potrudijo ter da čutijo materiale, ki jih spreminjajo,” razlaga mentor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.