Radić: "Križanič je velika nevarnost"

Foto: Žurnal24 Minister Franc Križanič (Foto: Dejan Mijović)
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić ob pogledu na ministra za finance Franca Križaniča pomisli na veliko nevarnost.
Oglej si celoten članek

Na današnji mednarodni konferenci Energija 10 je ministrica za gospodarstvo Darja Radić na vprašanje, na kaj pomisli, ko vidi Franca Križaniča, odvrnila:  "Pomislim na veliko nevarnost za slovensko gospodarstvo in njegovo konkurenčnost." Po njenih besedah naše gospodarstvo ni več zmožno financirati vseh zahtev javnega proračuna. "Zato Križanič vidi zelo veliko priložnost v trošarinah, med njimi tudi v trošarinah na električno energijo, zato ga vidim kot nevarnost za gospodarstvo. Je pa to prepoznana nevarnost," pojasnjuje Radićeva.

Po njenih besedah na ministrstvu za gospodarstvo zasveti rdeči alarm, ko dobijo gradivo z ministrstva za finance ali kak predlog za zvišanje dajatev. "Moj standardni odgovor na predloge ministra Križaniča v zvezi s povišanjem prispevkov je 'Ne, ne pride v poštev, dokler gospodarska rast ne doseže spet tri odstotke'," je povedala Radićeva.
 
Konflikte poskušata reševati s pomočjo argumentov, na vprašanje, kako rešujeta spore, glede na to, da je bil Križanič včasih pri tabornikih, odgovarja ministrica. "Fizični moči bi se težko uprla," dodaja Radićeva. "Včasih pomaga njegova dunajska šola, da popusti pred nežnejšim spolom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.