Slovenija
5 ogledov

Radić: "Križanič je velika nevarnost"

Minister Franc Križanič (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić ob pogledu na ministra za finance Franca Križaniča pomisli na veliko nevarnost.

Na današnji mednarodni konferenci Energija 10 je ministrica za gospodarstvo Darja Radić na vprašanje, na kaj pomisli, ko vidi Franca Križaniča, odvrnila:  "Pomislim na veliko nevarnost za slovensko gospodarstvo in njegovo konkurenčnost." Po njenih besedah naše gospodarstvo ni več zmožno financirati vseh zahtev javnega proračuna. "Zato Križanič vidi zelo veliko priložnost v trošarinah, med njimi tudi v trošarinah na električno energijo, zato ga vidim kot nevarnost za gospodarstvo. Je pa to prepoznana nevarnost," pojasnjuje Radićeva.

Po njenih besedah na ministrstvu za gospodarstvo zasveti rdeči alarm, ko dobijo gradivo z ministrstva za finance ali kak predlog za zvišanje dajatev. "Moj standardni odgovor na predloge ministra Križaniča v zvezi s povišanjem prispevkov je 'Ne, ne pride v poštev, dokler gospodarska rast ne doseže spet tri odstotke'," je povedala Radićeva.
 
Konflikte poskušata reševati s pomočjo argumentov, na vprašanje, kako rešujeta spore, glede na to, da je bil Križanič včasih pri tabornikih, odgovarja ministrica. "Fizični moči bi se težko uprla," dodaja Radićeva. "Včasih pomaga njegova dunajska šola, da popusti pred nežnejšim spolom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.