Radićeva ostaja aktivna v politiki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Darja Radić je ob zaključku ministrovanja izrazila upanje, da predlog rebalansa proračuna ne bo sprejet. Pravi, da namerava ostati aktivna v politiki.
Oglej si celoten članek

"Ocenjujem, da smo v tem letu dni na ministrstvu za gospodarstvo dobro opravili svoje delo," je na današnji novinarski konferenci ob zaključku ministrovanja, ki je trajalo od julija lani v Ljubljani, dejala Radićeva. Z njenim odstopom naj bi se državni zbor seznanil na julijski seji.

Zadovoljna je predvsem z ukrepi, ki so jih izvedli na področju izboljšanja konkurenčnosti podjetij, predvsem z razvojnimi spodbudami. Stanje pa je po njeni oceni slabše na področju izboljševanja konkurenčnosti poslovnega okolja.

Bistveni ukrepi bi bili po njenem mnenju bolj prožen trg dela s hkratnim zagotavljanjem varnosti zaposlenih, odprava administrativnih ovir in znižanje stroškov dela z davčnimi spremembami.

Vendar na teh področjih ni bilo bistvenih premikov, je kritična. Upa, da se bo uresničila napoved predsednika vlade, da naj bi se sedaj bolj usmerili v povečanje konkurenčnosti.

Upa, da predlog rebalansa ne bo sprejet

Povečanja konkurenčnosti pa ne kaže predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, saj ukinja sredstva za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti, meni Radićeva. Zato upa, da predlog ne bo sprejet, saj bi bila ustavitev celotne razvojne podpore zelo slaba in bi kazala na "nerazumevanje dejstva, da lahko samo zdravo gospodarstvo potegne državo iz krize".

Upa, da bodo ministri za četrtkovi seji vlade, ki se je namerava udeležiti ravno zaradi rebalansa, to uvideli in pripravili nov predlog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.