Slovenija
22 ogledov

Radićeva ostaja aktivna v politiki

Bodo Golobiču sledile tudi tri Zaresove ministrice, med njimi Darja Radić? (Foto Žurnal24 main
Darja Radić je ob zaključku ministrovanja izrazila upanje, da predlog rebalansa proračuna ne bo sprejet. Pravi, da namerava ostati aktivna v politiki.

"Ocenjujem, da smo v tem letu dni na ministrstvu za gospodarstvo dobro opravili svoje delo," je na današnji novinarski konferenci ob zaključku ministrovanja, ki je trajalo od julija lani v Ljubljani, dejala Radićeva. Z njenim odstopom naj bi se državni zbor seznanil na julijski seji.

Zadovoljna je predvsem z ukrepi, ki so jih izvedli na področju izboljšanja konkurenčnosti podjetij, predvsem z razvojnimi spodbudami. Stanje pa je po njeni oceni slabše na področju izboljševanja konkurenčnosti poslovnega okolja.

Bistveni ukrepi bi bili po njenem mnenju bolj prožen trg dela s hkratnim zagotavljanjem varnosti zaposlenih, odprava administrativnih ovir in znižanje stroškov dela z davčnimi spremembami.

Vendar na teh področjih ni bilo bistvenih premikov, je kritična. Upa, da se bo uresničila napoved predsednika vlade, da naj bi se sedaj bolj usmerili v povečanje konkurenčnosti.

Upa, da predlog rebalansa ne bo sprejet

Povečanja konkurenčnosti pa ne kaže predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, saj ukinja sredstva za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti, meni Radićeva. Zato upa, da predlog ne bo sprejet, saj bi bila ustavitev celotne razvojne podpore zelo slaba in bi kazala na "nerazumevanje dejstva, da lahko samo zdravo gospodarstvo potegne državo iz krize".

Upa, da bodo ministri za četrtkovi seji vlade, ki se je namerava udeležiti ravno zaradi rebalansa, to uvideli in pripravili nov predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.