Radio Študent se je pritožil na US

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Radio Študent je vložil ustavno pritožbo na zavrnitev referenduma glede zakona o obrambi.
Oglej si celoten članek

Radio Študent je na ustavno sodišče včeraj vložil pritožbo na sklep DZ o zavrnitvi razpisa referenduma o dopolnitvi zakona o obrambi. Podrobnosti o pritožbi naj bi pojasnili v današnji izjavi za medije, so povedali na radiu.

DZ je namreč 4. novembra na izredni seji ugotovil, da razpis referenduma o dopolnitvi zakona o obrambi, ki bi omogočila dodelitev dodatnih pooblastil vojski, ni dopusten. S tem je ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis referenduma, ki se je začelo v ponedeljek in ga je organiziral Radio Študent.

Radio Študent je moral ustavno pritožbo na sklep DZ vložiti do včeraj do polnoči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 01:59 14. November 2015.

    Odkar je "janševa TV24" na pohodu, pa vsi ki so na prostem popoldanskem izhodu iz Polja lajajo, da jih kar …

  • 17:43 13. November 2015.

    Bravo radio študent,borite se

  • Hi5
    10:52 13. November 2015.

    Imam pa nasvet, za vse tiste pametne riti, ki menite, da je ta poteza z vojsko slaba ideja in ogrožanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.