Slovenija
65 ogledov

Radio Študent se je pritožil na US

vojska Žurnal24 main
Radio Študent je vložil ustavno pritožbo na zavrnitev referenduma glede zakona o obrambi.

Radio Študent je na ustavno sodišče včeraj vložil pritožbo na sklep DZ o zavrnitvi razpisa referenduma o dopolnitvi zakona o obrambi. Podrobnosti o pritožbi naj bi pojasnili v današnji izjavi za medije, so povedali na radiu.

DZ je namreč 4. novembra na izredni seji ugotovil, da razpis referenduma o dopolnitvi zakona o obrambi, ki bi omogočila dodelitev dodatnih pooblastil vojski, ni dopusten. S tem je ustavil zbiranje podpisov volivcev za podporo zahtevi za razpis referenduma, ki se je začelo v ponedeljek in ga je organiziral Radio Študent.

Radio Študent je moral ustavno pritožbo na sklep DZ vložiti do včeraj do polnoči.

Komentarjev 32
  • ginko 01:59 14.november 2015.

    Odkar je "janševa TV24" na pohodu, pa vsi ki so na prostem popoldanskem izhodu iz Polja lajajo, da jih kar zvija. Izgleda da tudi tebe dragec. Verjetno si imel tako vzgojo od previligiranih staršev.

  • dragec 17:43 13.november 2015.

    Bravo radio študent,borite se

  • Hi5 10:52 13.november 2015.

    Imam pa nasvet, za vse tiste pametne riti, ki menite, da je ta poteza z vojsko slaba ideja in ogrožanje varnosti ne vem koga. Predlagam, da se, preselite na mejo. Recimo ali v Šentilj, Zavrč, Rigonce. Teoretično, preselite svoje lepe ...prikaži več hiše, lepe avtomobile, svoje družine, majhne otroke, hišne ljubljenčke in vse svoje imetje. In vojska naj lepo zapusti mejo. Je pa treba vedet, da policije ni dovolj in da ne morejo dnevno skrbet za vso to varnost na mejah kar se tiče beguncev. Pa da vas vidim, pametne riti, ko vam bo zraven lepih hiš, vaših ljubih otrok, dragih avtov pridrvelo, tako neorganizirano, brez popolnega nadzora, 5000 ali več migrantov, med katerimi niso samo tiste boge ženske in otroci. Me zanima, ali boste poklicali na Radio Študent in jih prosili, da poredujejo s svojim FDV-jevskim nakladanjem ali boste živeli, tako nekako nelagodno naprej in čakali naslednji dan, v upanju, da bo bolje. Ampak vojske ne klicat. Oni niso za to. In še zgleda, tako, hudo in ne-fancy.