Raje delnice kot porodniške

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski industriji jekla. Če bi ga prodali, ne bi bilo treba krčiti porodniških izdatkov.
Oglej si celoten članek

"Na agenciji za upravljanje kapitalskih naložb je bilo na podlagi določil prodajne pogodbe prek revizije, ki jo je opravilo računsko sodišče, ugotovljeno, da je bil rok za unovčitev opcije 10. april 2012." Tako so nam pojasnili na gospodarskem ministrstvu. V zadnjih dneh je bilo namreč precej različnih informacij, do kdaj je imela vlada čas za odločitev o prodaji 25-odstotnega deleža v Slovenski industriji jekla (Sij).

Nevarnost izčrpavanja

Vlada je imela tako imenovano prodajno opcijo, da bi prodala delnice ruski družbi Dilon, ki že ima 55 odstotkov Sija, za 47 milijonov evrov. Za primerjavo: samo malo manj bo prihodnje leto prihranil proračun z napovedanim krčenjem izdatkov za porodniške dopuste.

Mnenja ekonomistov o odločitvi so različna. Jože Mencinger jo zagovarja, nekateri pa trdijo, da delnic ni smiselno obdržati, ker lahko večinski lastnik izčrpa podjetje in tako zniža vrednost državnega deleža, vlada pa se temu ne more upreti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Uspeh tožbe malih delničarjev (DPR) zoper Slovensko industrijo jekla in težko pričakovana, pomembna sodba, ki pritrjuje dosedanjim stališčem in prizadevanjem, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.