Raketomet prodajal na spletu

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Hrvaški policisti prijeli 19-letnika iz okolice Reke, ki je preko spleta prodajal ročni raketomet. Preplah med inšpektorji oddelka za organizirani kriminal. Najstniku grozi več let zapora.
Oglej si celoten članek

19-letnik iz Bakra pri Reki je preko oglasnika na spletu za 800 kun ali dobrih 100 evrov prodajal ročni raketomet M-80.

Hrvaška policija je od konca vojne na Hrvaškem med letoma 1992 do 1995 sprožila številne akcije s pozivom državljanom, naj prostovoljno predajo neprijavljeno orožje in eksplozivne naprave. Kljub temu naj bi Hrvati pri sebi še vedno imeli veliko orožja, večinoma pušk, očitno pa tudi raketometov.

Oglas je sprožil preplah med inšpektorji oddelka za organizirani kriminal, ki so nato ugotovili, da je šlo za nepremišljeno in nevarno potezo 19-letnika, ki mu grozi več let zapora.

Policiste obvestil administrator
Mladenič je ponujal ročni protitankovski raketomet, bolj znan kot "zolja", oglas pa je objavil v začetku marca na enem izmed spletnih oglasnikov. Administrator portala je nemudoma umaknil ponudbo in obvestil policijo, ki je nato kmalu potrkala na vrata prodajalca.

Inšpektorji so pri preiskavi stanovanja našli raketomet, ki je bil uporaben. Orožje so zasegli in 19-letnika kazensko ovadili zaradi posedovanja nedovoljenega orožja in eksplozivnih snovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.