Slovenija
19 ogledov

Raketomet prodajal na spletu

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Hrvaški policisti prijeli 19-letnika iz okolice Reke, ki je preko spleta prodajal ročni raketomet. Preplah med inšpektorji oddelka za organizirani kriminal. Najstniku grozi več let zapora.

19-letnik iz Bakra pri Reki je preko oglasnika na spletu za 800 kun ali dobrih 100 evrov prodajal ročni raketomet M-80.

Hrvaška policija je od konca vojne na Hrvaškem med letoma 1992 do 1995 sprožila številne akcije s pozivom državljanom, naj prostovoljno predajo neprijavljeno orožje in eksplozivne naprave. Kljub temu naj bi Hrvati pri sebi še vedno imeli veliko orožja, večinoma pušk, očitno pa tudi raketometov.

Oglas je sprožil preplah med inšpektorji oddelka za organizirani kriminal, ki so nato ugotovili, da je šlo za nepremišljeno in nevarno potezo 19-letnika, ki mu grozi več let zapora.

Policiste obvestil administrator
Mladenič je ponujal ročni protitankovski raketomet, bolj znan kot "zolja", oglas pa je objavil v začetku marca na enem izmed spletnih oglasnikov. Administrator portala je nemudoma umaknil ponudbo in obvestil policijo, ki je nato kmalu potrkala na vrata prodajalca.

Inšpektorji so pri preiskavi stanovanja našli raketomet, ki je bil uporaben. Orožje so zasegli in 19-letnika kazensko ovadili zaradi posedovanja nedovoljenega orožja in eksplozivnih snovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.