Rakovec v prekrškovnem postopku

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
ATVP meni, da sta Matjaž Rakovec in Zavarovalnica Triglav razkrila notranjo informacijo in tako krišila zakon.
Oglej si celoten članek

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je zaradi suma razkritja notranje informacije začela postopek o prekršku zoper Zavarovalnico Triglav in njenega predsednika uprave Matjaža Rakovca. Ocenila je namreč, da je Rakovec v intervjuju za hrvaški Jutarnji list z razkritjem predlagane višine dividende razkril notranjo informacijo in tako kršil zakon o trgu finančnih instrumentov.

Zavarovalnica Triglav je obvestilo ATVP o začetku postopka zaradi neustrezne objave informacije o predlogu uprave skupščini o višini predlagane dividende prejela v petek in bo nanj v roku petih dni od prejema obvestila podala izjavo o dejstvih oz. okoliščinah očitanega prekrška, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.
 

Zavarovalnica očitke zavrača

Ob tem so v zavarovalnici izjavili, da se ne strinjajo z očitki ATVP. Zavarovalnica Triglav je o tej zadevi tudi pridobila strokovno pravno mnenje Mihe Juharta, ki potrjuje njeno stališče, poudarjajo. Zavarovalnica Triglav tako meni, da konkretna informacija o nameravanih dividendah nima narave notranje informacije, saj predlog uprave ni pomembno odstopal od dosedanje dividendne politike družbe, torej da za dividende namenijo približno eno tretjino čistega dobička poslovnega leta skupine Triglav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.