Slovenija
18 ogledov

Rakovec v prekrškovnem postopku

Slovenija 02.04.2012 Matjaz Rakovec predsednik uprave, protokolarni podpis pogod Saša Despot
ATVP meni, da sta Matjaž Rakovec in Zavarovalnica Triglav razkrila notranjo informacijo in tako krišila zakon.

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je zaradi suma razkritja notranje informacije začela postopek o prekršku zoper Zavarovalnico Triglav in njenega predsednika uprave Matjaža Rakovca. Ocenila je namreč, da je Rakovec v intervjuju za hrvaški Jutarnji list z razkritjem predlagane višine dividende razkril notranjo informacijo in tako kršil zakon o trgu finančnih instrumentov.

Zavarovalnica Triglav je obvestilo ATVP o začetku postopka zaradi neustrezne objave informacije o predlogu uprave skupščini o višini predlagane dividende prejela v petek in bo nanj v roku petih dni od prejema obvestila podala izjavo o dejstvih oz. okoliščinah očitanega prekrška, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.
 

Zavarovalnica očitke zavrača

Ob tem so v zavarovalnici izjavili, da se ne strinjajo z očitki ATVP. Zavarovalnica Triglav je o tej zadevi tudi pridobila strokovno pravno mnenje Mihe Juharta, ki potrjuje njeno stališče, poudarjajo. Zavarovalnica Triglav tako meni, da konkretna informacija o nameravanih dividendah nima narave notranje informacije, saj predlog uprave ni pomembno odstopal od dosedanje dividendne politike družbe, torej da za dividende namenijo približno eno tretjino čistega dobička poslovnega leta skupine Triglav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.