Ranjeni v požaru v domu starejših v Črnomlju

Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar
V Črnomlju je prišlo do požara v domu starejših. Več ljudem so morali nuditi zdravstveno oskrbo.
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je v domu starejših občanov v Črnomlju nekaj po 13. uri izbruhnil požar. Zagorelo je v eni izmed sob v drugem nadstropju. 

Alenka Drenik iz Policijske uprave Novo mesto je za Žurnal24 pojasnila, da sta po zdajšnjih podatkih dve osebi zadobili poškodbe (opekline), ena hujše, druga pa lažje. Oseba s hujšimi poškodami je bila po poročanju STA neuradno prepeljana v ljubljanski klinični center in je v smrtni nevarnosti. 

Skupaj so sicer v novomeško bolnišnico reševalci takoj po dogodku prepeljali pet oseb, od tega tudi dva zaposlena. 16 ljudi pa je bilo na kraju požara v zdravniški oskrbi zaradi vdihovanja dima, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci iz sedmih različnih prostovoljnih društev so požar pogasili v približno pol ure, poroča STA. V tem času so evakuirali 69 ljudi.

Na kraju je tudi policija, ki je pomagala pri evakuaciji in omogočanju dela reševalcem, sedaj pa bo preiskala okoliščine, ki so botrovale k nastanku požara. 

Oskrbovanci so vsi na varnem, v prihodnjih dneh naj bi našli ustrezne rešitve, kam jih bodo namestili. Direktorica Valerija Lekić Poljšak je namreč za STA povedala, da je celoten trakt B v drugem nadstropju zaradi posledic požara in gašenja neuporaben oziroma uničen, zaposleni pa že čistijo prostore. S čiščenjem bodo nadaljevali, hkrati pa poskrbeli, da se bodo oskrbovanci dobro počutili. Kako bodo nadaljevali, bodo vedeli v ponedeljek, ko pričakujejo strokovni ogled, pri katerem naj bi ocenili škodo. To za zdaj težko ocenijo, neuradno se govori o 300 tisoč evrih. 

Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič Gasilci požar dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:06 18. December 2017.

    komentirajte o članku ne pa pravopis,nekateri ste večni tečneži

  • 18:14 17. December 2017.

    V domovih so stanovalci, ne "oskrbovanci".

  • 18:10 17. December 2017.

    Naslov: lahko je en oskrbovanec ali pa eden od oskrbovancev. Ne more pa biti eden oskrbovanec. Smešite se s slabim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.