Slovenija > Črna kronika
11102 ogledov

Ranjeni v požaru v domu starejših v Črnomlju

Gasilci požar
1/5
PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
V Črnomlju je prišlo do požara v domu starejših. Več ljudem so morali nuditi zdravstveno oskrbo.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je v domu starejših občanov v Črnomlju nekaj po 13. uri izbruhnil požar. Zagorelo je v eni izmed sob v drugem nadstropju. 

Alenka Drenik iz Policijske uprave Novo mesto je za Žurnal24 pojasnila, da sta po zdajšnjih podatkih dve osebi zadobili poškodbe (opekline), ena hujše, druga pa lažje. Oseba s hujšimi poškodami je bila po poročanju STA neuradno prepeljana v ljubljanski klinični center in je v smrtni nevarnosti. 

Skupaj so sicer v novomeško bolnišnico reševalci takoj po dogodku prepeljali pet oseb, od tega tudi dva zaposlena. 16 ljudi pa je bilo na kraju požara v zdravniški oskrbi zaradi vdihovanja dima, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

1/5
PGD Črnomelj/Aleksander Riznič

Gasilci iz sedmih različnih prostovoljnih društev so požar pogasili v približno pol ure, poroča STA. V tem času so evakuirali 69 ljudi.

Na kraju je tudi policija, ki je pomagala pri evakuaciji in omogočanju dela reševalcem, sedaj pa bo preiskala okoliščine, ki so botrovale k nastanku požara. 

Oskrbovanci so vsi na varnem, v prihodnjih dneh naj bi našli ustrezne rešitve, kam jih bodo namestili. Direktorica Valerija Lekić Poljšak je namreč za STA povedala, da je celoten trakt B v drugem nadstropju zaradi posledic požara in gašenja neuporaben oziroma uničen, zaposleni pa že čistijo prostore. S čiščenjem bodo nadaljevali, hkrati pa poskrbeli, da se bodo oskrbovanci dobro počutili. Kako bodo nadaljevali, bodo vedeli v ponedeljek, ko pričakujejo strokovni ogled, pri katerem naj bi ocenili škodo. To za zdaj težko ocenijo, neuradno se govori o 300 tisoč evrih. 

Gasilci požar | Avtor: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:06 18.december 2017.

    komentirajte o članku ne pa pravopis,nekateri ste večni tečneži

  • alojzr 18:14 17.december 2017.

    V domovih so stanovalci, ne "oskrbovanci".

  • Ppiikkaa 18:10 17.december 2017.

    Naslov: lahko je en oskrbovanec ali pa eden od oskrbovancev. Ne more pa biti eden oskrbovanec. Smešite se s slabim jezikom. Joj!