Razčiščevala
 odprta vprašanja

Foto: Žurnal24 Ivan Molan
Srečanje. Jelušičeva sprejela župana Molana.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Do konca junija naj bi ministrstvo za obrambo (Mors) vojaška stanovanja v Brežicah preneslo na občino, ta pa jih bo namenila za socialno ogrožene družine,” je eden od dogovorov med obrambno ministrico Ljubico Jelušič in brežiškim županom Ivanom Molanom. “Ministrica se je obvezala, da bo Mors popravil cesto Čatež–Cerklje ob Krki, z ministrom Rokom Žarnićem pa bo poskušala doseči dogovor o gradnji čistilne naprave v Krški vasi, ki jo bo koristila tudi vojska,” je povedal Molan.

“V skladu z dogovorom o vlaganju Morsa v lokalno infrastrukturo bo ministrstvo tudi letos občini namenilo podoben znesek kot lani,” je v svojem sporočilu za javnost zapisala Jelušičeva.To ne pomeni, da bo občina dobila denar na svoj račun, ampak bo morala izpeljati neko investicijo, denimo posodobiti cesto in zgraditi pločnike, kar bo Mors nato refundiral,” je pojasnil župan. Razveselila ga je pobuda ministrice, da naj bi se do sredine julija v Brežicah znova sešli predstavniki posameznih ministrstev, ki so pred leti podpisali protokole o sodelovanju, zdaj pa naj bi skupaj ugotovili, kaj je realizirano ter kaj še bo in kdaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.