Slovenija
21 ogledov

Razčiščevala
 odprta vprašanja

Ivan Molan Žurnal24 main
Srečanje. Jelušičeva sprejela župana Molana.

Ljubljana. “Do konca junija naj bi ministrstvo za obrambo (Mors) vojaška stanovanja v Brežicah preneslo na občino, ta pa jih bo namenila za socialno ogrožene družine,” je eden od dogovorov med obrambno ministrico Ljubico Jelušič in brežiškim županom Ivanom Molanom. “Ministrica se je obvezala, da bo Mors popravil cesto Čatež–Cerklje ob Krki, z ministrom Rokom Žarnićem pa bo poskušala doseči dogovor o gradnji čistilne naprave v Krški vasi, ki jo bo koristila tudi vojska,” je povedal Molan.

“V skladu z dogovorom o vlaganju Morsa v lokalno infrastrukturo bo ministrstvo tudi letos občini namenilo podoben znesek kot lani,” je v svojem sporočilu za javnost zapisala Jelušičeva.To ne pomeni, da bo občina dobila denar na svoj račun, ampak bo morala izpeljati neko investicijo, denimo posodobiti cesto in zgraditi pločnike, kar bo Mors nato refundiral,” je pojasnil župan. Razveselila ga je pobuda ministrice, da naj bi se do sredine julija v Brežicah znova sešli predstavniki posameznih ministrstev, ki so pred leti podpisali protokole o sodelovanju, zdaj pa naj bi skupaj ugotovili, kaj je realizirano ter kaj še bo in kdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.