Raziskava: Slovenci bolj pesimistični od preostalih Evropejcev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Večina Evropejcev pričakuje, da se bo v prihodnjih letih povečalo število ljudi, ki na delovnem mestu trpijo zaradi stresa, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za Evropsko agencijo za varnost in zdravje pri delu jeseni izvedla agencija Ipsos-Mori. V Evropi v povprečju rast stresa pričakuje 77 odstotkov, v Sloveniji pa 85 odstotkov vprašanih.
Oglej si celoten članek

Slovenci so tako nekoliko bolj pesimistični od preostalih Evropejcev, ko gre za pričakovanja glede trendov na področju delovnega stresa. Kar 58 odstotkov vprašanih Slovencev tako meni, da se bo število ljudi, ki trpijo zaradi stresa na delovnem mestu, v prihodnje močno povečalo, medtem ko je takih v Evropi v povprečju 49 odstotkov.

Primerjava odgovorov po 36 evropskih državah, vključenih v raziskavo, kaže, da so najbolj črnogledi glede povečevanja stresa na delovnem mestu Grki, kjer jih kar 83 odstotkov meni, da se bo stres močno povečal, še 10 odstotkov pa jih meni, da se bo nekoliko okrepil.

Še najbolj umirjeni so na Norveškem, kjer jih nadaljnje povečanje števila zaposlenih, ki trpijo zaradi stresa na delovnem mestu, pričakuje 63 odstotkov, od tega jih le 16 odstotkov meni, da se bo zelo povečalo.

Ženske in tisti srednjih let pričakujejo več stresa

Podatki za Slovenijo kažejo, da ženske (87 odstotkov) v večji meri kot moški (82 odstotkov) pričakujejo krepitev stresa na delovnem mestu, prav tako pa se tisti srednjih let (87 odstotkov) v večji meri kot mlajši (79 odstotkov) bojijo povečanja stresa.

Tako Slovenci kot Evropejci tudi v veliki večini (okoli 90 odstotkov) menijo, da so visoki standardi varnosti in zdravja pri delu ključni za podaljševanje delovne dobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:39 27. Marec 2012.

    ženke, žal v modernem svetu sploh nočejo delati. izvejo, da imaš 2 hektara, te kot moškega noče, ti pravi, kar …

  • 18:27 27. Marec 2012.

    mah dj no ženske že tak lahk deu majo pa so še veno pod kaooo enim stresom ddjjj no ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.