Razklanost ostaja

Foto: Žurnal24 V Beli Cerkvi čutijo, kot da jim ves čas nekaj jemljejo: šolo, krajevni urad, po
Selitev sedeža. Po neuspelem referendumu pomiritve med Belo Cerkvijo in Šmarjeto ne bo.
Oglej si celoten članek
             56
odstotkov volilcev je glasovalo proti selitvi sedeža občine v Šmarješke 
Toplice.

"Če bi sedež občine preselili v Šmarješke Toplice, bi se razklanost med Šmarjeto in nami zgladila, tako pa bo ostala," nam je po neuspelem referendumu za preselitev sedeža občine iz Šmarjete povedal Ivan Bregar, pobudnik referenduma iz Bele Cerkve.

Zapleti že ves čas
Razklanost je bila Občini Šmarješke Toplice očitno položena v zibelko. "Zamere izvirajo še izpred desetletij, ko so v Beli Cerkvi ukinili osnovno šolo, ker so v Šmarjeti zgradili novo, večjo. Zaradi nesoglasij med krajema nam je tudi šele v četrtem poskusu uspelo izglasovati ustanovitev Občine Šmarješke Toplice," je pojasnil Peter Selak, nasprotnik selitve občinskega sedeža. Nesoglasja bi bilo treba po njegovem mnenju preseči in še naprej skrbeti za enakomeren razvoj občine.

Da je bilo ob ustanovitvi občine krajanom Bele Cerkve obljubljeno, da bo sedež občine v Šmarjeti le začasno, je priznala tudi županja Bernardka Krnc. Referendumski rezultat bo, kot je dejala, spoštovala, komentirati pa ga ni želela.

Kako so glasovali
Izmed petih volišč v občini so selitev občinskega sedeža podprli le volilci v Beli Cerkvi, proti pa so bili v Orešju, Zburah, Šmarjeških Toplicah in Šmarjeti. "Predvsem v Zburah so nas koalicijski partnerji razočarali," je komentiral Bregar.

"Ljudje so pokazali, da dajejo prednost racionalnim naložbam, ne pa gradnjam novih poslovnih prostorov za potrebe občine," meni Selak. A predvideni poslovni objekt v Šmarjeških Toplicah bo, kot nam je povedala Krnčeva, nekoč, čeprav ne tako kmalu, kot bi bil, če bi referendum uspel, vendarle stal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.