Razkrita kriminalna združba

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nacionalni preiskovalni urad uspešno zaključil mednarodno preiskavo trgovine z drogami in orožjem.
Oglej si celoten članek

Slovenski policisti so v sredo zvečer v Ljubljani ob predaji 300 gramov heroina aretirali državljana Bosne in Hercegovine.

Šlo je za zaključno akcijo večmesečne preiskave, ki je potekala v sodelovanju policij iz Bosne in Hercegovine (BiH), Astrije in Slovenije. Preiskovali so sume tihotapljenja droge in orožja, s katerim naj bi se ukvarjalo 12 osumljencev iz BiH ter dva iz Slovenije. Preiskovalci so opravili 59 hišnih preiskav, od tega dve v Sloveniji, eno v Avstriji, preostale pa v BiH. Zasegli so več kosov  kratkocevnega orožja, tri vojaške puške, 227 kosov streliva, 3 mačete, ročno  bombo,  eksploziv  TNT  in  druge  predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj.

Med preiskavo so ugotovili, da so člani kriminalne združbe v nekaj mesecih v promet spravili 11 kilogramov marihuane in 2,8 kilograma heroina, potrjuje Drago Menegalija z ljubljanske policije.

Po aretaciji v Ljubljani, v kateri so sodelovali tudi policisti specialne enote in kriminalisti, so sledila še prijetja v Avstriji ter BiH. V Ljubljani prijetega člana združbe so danes privedli pred preiskovalnega sodnika; ta je odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.