Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Razkrita kriminalna združba

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Nacionalni preiskovalni urad uspešno zaključil mednarodno preiskavo trgovine z drogami in orožjem.

Slovenski policisti so v sredo zvečer v Ljubljani ob predaji 300 gramov heroina aretirali državljana Bosne in Hercegovine.

Šlo je za zaključno akcijo večmesečne preiskave, ki je potekala v sodelovanju policij iz Bosne in Hercegovine (BiH), Astrije in Slovenije. Preiskovali so sume tihotapljenja droge in orožja, s katerim naj bi se ukvarjalo 12 osumljencev iz BiH ter dva iz Slovenije. Preiskovalci so opravili 59 hišnih preiskav, od tega dve v Sloveniji, eno v Avstriji, preostale pa v BiH. Zasegli so več kosov  kratkocevnega orožja, tri vojaške puške, 227 kosov streliva, 3 mačete, ročno  bombo,  eksploziv  TNT  in  druge  predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj.

Med preiskavo so ugotovili, da so člani kriminalne združbe v nekaj mesecih v promet spravili 11 kilogramov marihuane in 2,8 kilograma heroina, potrjuje Drago Menegalija z ljubljanske policije.

Po aretaciji v Ljubljani, v kateri so sodelovali tudi policisti specialne enote in kriminalisti, so sledila še prijetja v Avstriji ter BiH. V Ljubljani prijetega člana združbe so danes privedli pred preiskovalnega sodnika; ta je odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.