Razpravljali bodo o usodi TVM

Foto: Žurnal24 Delavci TVM stavkajo doma, saj nimajo denarja za bencin. Podjetje jim je dolžno
TVM. Sestanek predstavnikov sindikata in delavcev ter lastnika – Skupine V&V.
Oglej si celoten članek

“Okoli 120 delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) stavka doma, saj nimajo denarja, da bi se vozili v službo. Nimajo denarja za avtobus, avtomobilov niso registrirali,” pravi Martin Dular, predsednik štajerske organizacije sindikata kovinske in elektro industrije.

Na vprašanje, zakaj so tako potrpežljivi in stavkajo proč od odgovornih v podjetju, Dular odgovarja: “Ne želimo uničiti firme. Pa tudi če bi zaostrili ... Marsikateri delavci mariborskih podjetij so šli na ljubljanske ulice, a niso dosegli ničesar!”

Vložili 8 milijonov evrov
Iz Skupine Viator & Vektor (V&V) so sporočili, da se bodo danes sestali s predstavniki sindikata TVM in sveta delavcev TVM. “Želimo izvedeti, ali bo firma preživela ali ne,” si od sestanka obeta Dular. V Skupini V&V pa poudarjajo, da so v zadnjem letu in pol z namenom zagotovitve nadaljevanja proizvodnje TVM poslovanje družbe podprli z več kot osmimi milijoni evrov lastnih sredstev za nujna obratna sredstva za proizvodnjo in poravnavanje obveznosti do dobaviteljev in zaposlenih. Kljub temu pa so letos plače izplačevali z zamiki, tudi dvomesečnimi.

Brez elektrike in plina
V podjetju sta po Dularjevih besedah zaradi neplačila računov izklopljena elektrika in plin. V Skupini V&V pa se skupaj z upravo TVM trudijo pridobiti potrebna sredstva za proizvodnjo avtobusov, za katere ima TVM zagotovljena naročila. “Z bankami upnicami potekajo intenzivni pogovori o rešitvi trenutne situacije in zagotavljanju finančnih sredstev za nadaljevanje proizvodnje,” še sporočajo iz Skupine V&V.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.