Slovenija
20 ogledov

Razpravljali bodo o usodi TVM

Delavci TVM stavkajo doma, saj nimajo denarja za bencin. Podjetje jim je dolžno Žurnal24 main
TVM. Sestanek predstavnikov sindikata in delavcev ter lastnika – Skupine V&V.

“Okoli 120 delavcev Tovarne vozil Maribor (TVM) stavka doma, saj nimajo denarja, da bi se vozili v službo. Nimajo denarja za avtobus, avtomobilov niso registrirali,” pravi Martin Dular, predsednik štajerske organizacije sindikata kovinske in elektro industrije.

Na vprašanje, zakaj so tako potrpežljivi in stavkajo proč od odgovornih v podjetju, Dular odgovarja: “Ne želimo uničiti firme. Pa tudi če bi zaostrili ... Marsikateri delavci mariborskih podjetij so šli na ljubljanske ulice, a niso dosegli ničesar!”

Vložili 8 milijonov evrov
Iz Skupine Viator & Vektor (V&V) so sporočili, da se bodo danes sestali s predstavniki sindikata TVM in sveta delavcev TVM. “Želimo izvedeti, ali bo firma preživela ali ne,” si od sestanka obeta Dular. V Skupini V&V pa poudarjajo, da so v zadnjem letu in pol z namenom zagotovitve nadaljevanja proizvodnje TVM poslovanje družbe podprli z več kot osmimi milijoni evrov lastnih sredstev za nujna obratna sredstva za proizvodnjo in poravnavanje obveznosti do dobaviteljev in zaposlenih. Kljub temu pa so letos plače izplačevali z zamiki, tudi dvomesečnimi.

Brez elektrike in plina
V podjetju sta po Dularjevih besedah zaradi neplačila računov izklopljena elektrika in plin. V Skupini V&V pa se skupaj z upravo TVM trudijo pridobiti potrebna sredstva za proizvodnjo avtobusov, za katere ima TVM zagotovljena naročila. “Z bankami upnicami potekajo intenzivni pogovori o rešitvi trenutne situacije in zagotavljanju finančnih sredstev za nadaljevanje proizvodnje,” še sporočajo iz Skupine V&V.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.