Razrešeni so sodni spori

Foto: Žurnal24 V igri za obnovo Ten-tena je še vedno tuji investitor, pravi Keršmanc. (Foto: An
Ten-ten. Začetek pogovorov o obnovi po vpisu v zemljiško knjigo.
Oglej si celoten članek


"Ta trenutek se v zemljiško knjigo vpisujejo lastninska razmerja, razrešili smo tudi tožbe," je o nekdanjem teniškem središču Ten-ten povedal Jože Keršmanc, predstavnik večinskega posrednega lastnika, podjetja Eterra Aktiengesellschaft.

Središče je predvsem zaradi neurejene lastnine propadalo že okoli 20 let, po ureditvi pa naj bi ga obnovil tuji investitor. Po besedah Keršmanca ta možnost še vedno obstaja, toda natančnih načrtov pred vpisom v zemljiško knjigo ni želel razkriti. "Imamo več možnosti, vendar je pogoj za začetek pogovorov vpis," je razložil in dodal, da ta poteka počasneje, kot je pričakoval.

Težave tudi zaradi stečaja
Nekdanje prizorišče teniškega turnirja Slovenia Open in pripadajoči poslovni prostori so trenutno v slabem stanju, teniška igrišča so zaraščena, kompleks pa potrebuje temeljito obnovo.

Poleg večinskega lastnika ima središče 24 manjšinskih. "Na začetku nismo vedeli niti, čigavi so lokali in ali so jih lastniki prodali. Tudi z diskoteko smo imeli težave," je o začetku urejanja lastnine povedal Keršmanc. Vse skupaj pa je po njegovih besedah malce zastalo tudi zaradi stečaja nekdanjega lastnika prostorov, Gradbenega podjetja Grosuplje. S tem so se poleg tega celo lansko leto dogovarjali za soglasje za vpis lastnikov v zemljiško knjigo, je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.