Slovenija
175 ogledov

Razrešeni so sodni spori

V igri za obnovo Ten-tena je še vedno tuji investitor, pravi Keršmanc. (Foto: An Žurnal24 main
Ten-ten. Začetek pogovorov o obnovi po vpisu v zemljiško knjigo.


"Ta trenutek se v zemljiško knjigo vpisujejo lastninska razmerja, razrešili smo tudi tožbe," je o nekdanjem teniškem središču Ten-ten povedal Jože Keršmanc, predstavnik večinskega posrednega lastnika, podjetja Eterra Aktiengesellschaft.

Središče je predvsem zaradi neurejene lastnine propadalo že okoli 20 let, po ureditvi pa naj bi ga obnovil tuji investitor. Po besedah Keršmanca ta možnost še vedno obstaja, toda natančnih načrtov pred vpisom v zemljiško knjigo ni želel razkriti. "Imamo več možnosti, vendar je pogoj za začetek pogovorov vpis," je razložil in dodal, da ta poteka počasneje, kot je pričakoval.

Težave tudi zaradi stečaja
Nekdanje prizorišče teniškega turnirja Slovenia Open in pripadajoči poslovni prostori so trenutno v slabem stanju, teniška igrišča so zaraščena, kompleks pa potrebuje temeljito obnovo.

Poleg večinskega lastnika ima središče 24 manjšinskih. "Na začetku nismo vedeli niti, čigavi so lokali in ali so jih lastniki prodali. Tudi z diskoteko smo imeli težave," je o začetku urejanja lastnine povedal Keršmanc. Vse skupaj pa je po njegovih besedah malce zastalo tudi zaradi stečaja nekdanjega lastnika prostorov, Gradbenega podjetja Grosuplje. S tem so se poleg tega celo lansko leto dogovarjali za soglasje za vpis lastnikov v zemljiško knjigo, je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.