Razvozlali primer ropa v Škofji Loki

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Število premoženjskih deliktov je na Gorenjskem v upadanju, vendar pa je delež organiziranih tovrstnih deliktov vse večji, pravijo na Policijski upravi (PU) Kranj.
Oglej si celoten članek

Te dni so sicer kranjski kriminalisti uspeli ujeti štiri roparje zlatarne v Škofji Loki. Kot je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Kranj Boštjan Lindav, so premoženjski delikti na Gorenjskem v upadu, opažajo pa, "da je vse več takšnih deliktov na organiziran način". Pri tem je poudaril, da je šlo v Škofji Loki za predrzno dejanje v središču mesta in sredi popoldneva.

14. julija so štirje moški okoli 16. ure z dvema voziloma prišli v Škofjo Loko in parkirali na Spodnjem trgu. Tam sta se mlajša storilca (20 in 21 let) preoblekla ter se peš napotila do zlatarne v središču mesta. Po vstopu sta zlatarno zaklenila ter zaposlenega v njej z grožnjo prisilila, da se je pustil zvezati. Eden od storilcev je zaposlenemu z lepilnim trakom zvezal roke in prevezal oči, drugi pa je iz vitrin pobral nakit ter ga dal v nahrbtnik.

Želela sta odpreti blagajno, vendar je ravno takrat do zlatarne prišel občan in zato sta se skrila. Medtem se je zvezanemu uslužbencu uspelo delno osvoboditi in se je pričel prerivati s storilcema. Eden izmed osumljencev je vzel nahrbtnik z ukradeno zlatnino in stekel iz zlatarne.

Dogajanje v zlatarni sta opazila dva mimoidoča občana, ki sta zaposlenemu priskočila na pomoč in s skupnimi močmi so zadržali storilca do prihoda policije. Pobegli osumljenec je iz zlatarne odnesel nakit v skupni vrednosti okoli sto tisoč evrov. Druga dva osumljenca so policisti ujeli do večernih ur.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.