Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Razvozlali primer ropa v Škofji Loki

rop, zlatarna celje, Koper Žurnal24 main
Število premoženjskih deliktov je na Gorenjskem v upadanju, vendar pa je delež organiziranih tovrstnih deliktov vse večji, pravijo na Policijski upravi (PU) Kranj.

Te dni so sicer kranjski kriminalisti uspeli ujeti štiri roparje zlatarne v Škofji Loki. Kot je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Kranj Boštjan Lindav, so premoženjski delikti na Gorenjskem v upadu, opažajo pa, "da je vse več takšnih deliktov na organiziran način". Pri tem je poudaril, da je šlo v Škofji Loki za predrzno dejanje v središču mesta in sredi popoldneva.

14. julija so štirje moški okoli 16. ure z dvema voziloma prišli v Škofjo Loko in parkirali na Spodnjem trgu. Tam sta se mlajša storilca (20 in 21 let) preoblekla ter se peš napotila do zlatarne v središču mesta. Po vstopu sta zlatarno zaklenila ter zaposlenega v njej z grožnjo prisilila, da se je pustil zvezati. Eden od storilcev je zaposlenemu z lepilnim trakom zvezal roke in prevezal oči, drugi pa je iz vitrin pobral nakit ter ga dal v nahrbtnik.

Želela sta odpreti blagajno, vendar je ravno takrat do zlatarne prišel občan in zato sta se skrila. Medtem se je zvezanemu uslužbencu uspelo delno osvoboditi in se je pričel prerivati s storilcema. Eden izmed osumljencev je vzel nahrbtnik z ukradeno zlatnino in stekel iz zlatarne.

Dogajanje v zlatarni sta opazila dva mimoidoča občana, ki sta zaposlenemu priskočila na pomoč in s skupnimi močmi so zadržali storilca do prihoda policije. Pobegli osumljenec je iz zlatarne odnesel nakit v skupni vrednosti okoli sto tisoč evrov. Druga dva osumljenca so policisti ujeli do večernih ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.