Redarji jutri k Pličaniču

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sindikat občinskih redarjev Slovenije (Sors) jutri na sestanek k ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču.
Oglej si celoten članek

"Sindikat občinskih redarjev Slovenije je v času zaostrenih gospodarskih razmer pokazal državotvorno držo in podpisal stavkovni sporazum ter podprl ukrepe iz zakona za uravnoteženje javnih financ. Se pa v Sorsu zavedamo, da marsikatere zadeve s področja redarstva niso sistemsko urejene, zato imamo tudi jutri sestanek z ministrom," je za zurnal24.si pojasnila predsednica sindikata Sonja Kramar.

Na sestanku bodo največ pozornosti namenili trem področjem: opravljanju nalog občinskega redarstva, načinu uporabe opreme občinskih redarjev, zahtevnosti in vrednotenju delovnega mesta redarja ter sistematizaciji delovnih mest v občinskem redarstvu.

Podpis pogodbe med delodajalci in Sorsom pa je ena izmed glavnih stvari, ki si jih želijo pri sindikatu  redarjev, saj "smo edini sindikat v Sloveniji, s katerim delodajalec ne želi oziroma se izogiba podpisa pogodbe o delovanju", je še povedala Kramarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.