Slovenija
27 ogledov

Redarji jutri k Pličaniču

Medobčinski radar pokriva sedem občin (Naklo, Tržič, Cerklje na Gorenjskem, Jeze Žurnal24 main
Sindikat občinskih redarjev Slovenije (Sors) jutri na sestanek k ministru za pravosodje in javno upravo Senku Pličaniču.

"Sindikat občinskih redarjev Slovenije je v času zaostrenih gospodarskih razmer pokazal državotvorno držo in podpisal stavkovni sporazum ter podprl ukrepe iz zakona za uravnoteženje javnih financ. Se pa v Sorsu zavedamo, da marsikatere zadeve s področja redarstva niso sistemsko urejene, zato imamo tudi jutri sestanek z ministrom," je za zurnal24.si pojasnila predsednica sindikata Sonja Kramar.

Na sestanku bodo največ pozornosti namenili trem področjem: opravljanju nalog občinskega redarstva, načinu uporabe opreme občinskih redarjev, zahtevnosti in vrednotenju delovnega mesta redarja ter sistematizaciji delovnih mest v občinskem redarstvu.

Podpis pogodbe med delodajalci in Sorsom pa je ena izmed glavnih stvari, ki si jih želijo pri sindikatu  redarjev, saj "smo edini sindikat v Sloveniji, s katerim delodajalec ne želi oziroma se izogiba podpisa pogodbe o delovanju", je še povedala Kramarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.