Referendum o zavarovalnicah 11. novembra

Foto: Žurnal24 Triglav zavarovalnica BOBO
Člani parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko so za referendum o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic določili 11. november.
Oglej si celoten članek

Člani parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko so oblikovali predlog odloka o razpisu zakonodajnega referenduma o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic, po katerem je za datum glasovanja na referendumu določen 11. november. Odlok, ki določa 28. september kot prvi dan, po katerem začnejo teči roki za opravila, potrebna za izvedbo referenduma, mora zdaj sprejeti še državni zbor. Slednje bodo po odločitvi kolegija predsednika državnega zbora poslanci storili že na redni septembrski seji, in sicer na zasedanju v torek.

Razpis referenduma zahtevali državni svetniki
Državni svetniki so se za razpis referenduma odločili po tem, ko so poslanci kljub vetu državnega sveta novelo znova potrdil 11. septembra. Po prepričanju državnih svetnikov naj bi bila namreč uveljavitev novele zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic, s katerim bi se črtala privatizacija Zavarovalnice Triglav v višini 35,25 odstotka kapitala s strani fizičnih oseb (nekdanjih zavarovancev iz leta 1990), nesprejemljiva. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.