Slovenija
3 ogledov

Referendum o zavarovalnicah 11. novembra

Triglav zavarovalnica BOBO Žurnal24 main
Člani parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko so za referendum o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic določili 11. november.

Člani parlamentarnega odbora za finance in monetarno politiko so oblikovali predlog odloka o razpisu zakonodajnega referenduma o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic, po katerem je za datum glasovanja na referendumu določen 11. november. Odlok, ki določa 28. september kot prvi dan, po katerem začnejo teči roki za opravila, potrebna za izvedbo referenduma, mora zdaj sprejeti še državni zbor. Slednje bodo po odločitvi kolegija predsednika državnega zbora poslanci storili že na redni septembrski seji, in sicer na zasedanju v torek.

Razpis referenduma zahtevali državni svetniki
Državni svetniki so se za razpis referenduma odločili po tem, ko so poslanci kljub vetu državnega sveta novelo znova potrdil 11. septembra. Po prepričanju državnih svetnikov naj bi bila namreč uveljavitev novele zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic, s katerim bi se črtala privatizacija Zavarovalnice Triglav v višini 35,25 odstotka kapitala s strani fizičnih oseb (nekdanjih zavarovancev iz leta 1990), nesprejemljiva. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.