"Regres enak za vse"

Foto: Žurnal24 "Zakon ima samo eno minimalno plačo. Regres bo kljub postopnemu prehodu vsaj 734
Če v podjetju minimalna plača znaša 510 evrov neto in ne 562, zaposleni ne bodo dobili nižjega regresa.
Oglej si celoten članek

Regres. Bralka sprašuje, ali bo zato, ker v njihovem podjetju minimalna plača znaša 510 evrov neto in ne 562, kot je določeno z zakonom, prejela tudi nižji regres. Odgovor je, da ne bo.

"Minimalna plača je ena. Znaša toliko, kot je določeno z zakonom. Zato bo minimalni regres za letni dopust znašal najmanj 734,15 evra bruto – tudi tam, kjer so sklenjeni sporazumi o postopnem prehodu," je pojasnil Andrej Zorko iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

Podobno so povedali tudi na ministrstvu za delo: "Menimo, da je pri določanju regresa za letni dopust treba upoštevati zakonsko raven dejavnosti, torej na nacionalni ravni, ne na ravni posameznega delodajalca." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.