Regres na mobikartico

Foto: Žurnal24 main Mirko Tuš je Tuš Oil že prodal, Tuš-mobila pa še ne, čeprav se je o prodaji veli
Tušmobil. Pol regresa na Tuševo kartico, od tega 120 evrov za mobilno telefonijo.
Oglej si celoten članek

Sklep. Nekateri zaposleni v Tušmobilu so ogorčeni nad načinom izplačila regresa. Od skupaj zakonsko predpisanih 750 evrov bruto jim bodo namreč v denarju izplačali 413 evrov, 45 odstotkov ali 337 evrov pa na Tuševo vrednostno kartico. S to je sicer možno plačevati v trgovinah, drogerijah in restavracijah Tuš, vendar bodo morali zaposleni kar 120 evrov od tega porabiti za ponudbo mobilnih storitev v Tušmobilu.

131. člen zakona o delovnih razmerjih določa, da je treba regres izplačati, ali to pomeni v gotovini, pa ne opredeli.

Je pa vsaj vse naenkrat
V pojasnilih kadrovske službe, ki so nam jih posredovali zaposleni, piše, da je taka rešitev skladna s kolektivno pogodbo. Zakon sicer določa le, da je regres treba izplačati najmanj v višini minimalne plače, in sicer do 1. julija. O načinu izplačila zakon ne govori. Bodo pa letos zaposleni regres dobili v enkratnem znesku ob plači, ki jo bodo prejeli 18. junija. Lani so jim ga namreč izplačali v dveh obrokih.

“Pri izplačilu letošnjega regresa smo upoštevali trenutno stanje v gospodarstvu, zakonodajo, naše poslovanje in pričakovanja naših zaposlenih,” pojasnjujejo v Tušmobilu.

Regres je za dopust ...
“Namen regresa je, da si zaposleni lahko plačajo dopust in se odpočijejo. Navadno je plačilo vsaj dve tretjini v denarju,” je pojasnila sogovornica iz 
sindikalnih vrst.

V Tušmobilu so sicer z junijem zvišali nadomestilo za malico s 3,56 evra na 4 evre. Tudi to bodo na plačilni dan (prvič julija) zaposleni dobili kot dobroimetje na Tuševo kartico in ne v 
gotovini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.