Slovenija
27 ogledov

Regres na mobikartico

Mirko Tuš je Tuš Oil že prodal, Tuš-mobila pa še ne, čeprav se je o prodaji veli Žurnal24 main
Tušmobil. Pol regresa na Tuševo kartico, od tega 120 evrov za mobilno telefonijo.

Sklep. Nekateri zaposleni v Tušmobilu so ogorčeni nad načinom izplačila regresa. Od skupaj zakonsko predpisanih 750 evrov bruto jim bodo namreč v denarju izplačali 413 evrov, 45 odstotkov ali 337 evrov pa na Tuševo vrednostno kartico. S to je sicer možno plačevati v trgovinah, drogerijah in restavracijah Tuš, vendar bodo morali zaposleni kar 120 evrov od tega porabiti za ponudbo mobilnih storitev v Tušmobilu.

131. člen zakona o delovnih razmerjih določa, da je treba regres izplačati, ali to pomeni v gotovini, pa ne opredeli.

Je pa vsaj vse naenkrat
V pojasnilih kadrovske službe, ki so nam jih posredovali zaposleni, piše, da je taka rešitev skladna s kolektivno pogodbo. Zakon sicer določa le, da je regres treba izplačati najmanj v višini minimalne plače, in sicer do 1. julija. O načinu izplačila zakon ne govori. Bodo pa letos zaposleni regres dobili v enkratnem znesku ob plači, ki jo bodo prejeli 18. junija. Lani so jim ga namreč izplačali v dveh obrokih.

“Pri izplačilu letošnjega regresa smo upoštevali trenutno stanje v gospodarstvu, zakonodajo, naše poslovanje in pričakovanja naših zaposlenih,” pojasnjujejo v Tušmobilu.

Regres je za dopust ...
“Namen regresa je, da si zaposleni lahko plačajo dopust in se odpočijejo. Navadno je plačilo vsaj dve tretjini v denarju,” je pojasnila sogovornica iz 
sindikalnih vrst.

V Tušmobilu so sicer z junijem zvišali nadomestilo za malico s 3,56 evra na 4 evre. Tudi to bodo na plačilni dan (prvič julija) zaposleni dobili kot dobroimetje na Tuševo kartico in ne v 
gotovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.