Reke presušene, vrača se vročina

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po sobotnih plohah in ohladitvi, nas v prihodnjih dneh spet čakajo višje temperature. Najvišje dnevne temperature bodo tako v četrtek za kar osem stopinj Celzija višje kot danes.
Oglej si celoten članek

Do konca tedna nas tako čaka večinoma sončno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo postopno znova topleje.

Najvišje dnevne temperature bodo tako danes 24 stopinj, v ponedeljek 26 stopinj, v torek še dve stopinji več in četrtek že 32 stopinj Celzija. Vročina se bo nadaljevala tudi do prihodnje nedelje.

V tednu, ki prihaja, nas v sredo časa praznik Marijinega vnebovzetja. Takrat se sicer lahko, kot so za zurnal24.si povedali na Agencija RS za okolje (ARSO), pojavijo kakšne plohe, a verjetnost za to je "razmeroma majhna".

Praznik boste tako lahko dobro izkoristili za izlet v naravo, verniki pa za obisk tradicionalnih romarskih središč.

Nekatere reke so se presušile

Sončno in suho vreme ni nič kaj dobra novica za slovenske vodotoke in požarno varnost v državi. Na Arsu namreč napovedujejo, da vsaj do 20. avgusta ne bo omembe vrednih padavin.

Zato prebivalce pozivajo, "da s svojim ravnanjem ne poslabšujejo količinskega in kakovostnega stanja voda, še zlasti na najbolj ranljivih območjih."

Najmanjši vodnatost rek hidrologi ta čas beležijo na območju slovenske Istre, v Vipavski dolini, na območju nizkega krasa ter ponekod v vzhodni Sloveniji, ki je manjša od značilnih vrednosti za ta letni čas.

"Reki Drava in Mura še ohranjata srednje pretok, v Posočju in Zgornjesavski dolini so pretoki rek upadli do malih obdobnih vrednosti, kar so še običajne poletne razmere. Nekatere manjše reke in potoki v osrednji in na širšem območju južne Slovenije vključno z Obalo so presušile," še piše na spletni strani Arsa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:18 13. Avgust 2012.

    ti se mal zajebavaš, dežja ni in ga dolgo ne bo.

  • zic
    10:32 12. Avgust 2012.

    vauuuuu, kakšen senzacionalen članek......za 8 stopinj več kot danes....vauuuuuu, ¨pa 1 dan je padla temperatura pol bo pa nazaj taka,k …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.