Rekonstrukcije vlade ne bo, storjenje napake niso velike

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Soočamo se z nesnago za katero smo odgovorni vsi, ker smo bili v preteklosti premalo osveščeni," pravi premier Cerar, ki ugotavlja da je izplačevanje dodatka za stalno pripravljenost sistemska napaka. Zamenjav v vladi, kot je bilo pričakovati, ne bo. Je pa Cerar napovedal zdravstveno in davčno reformo.
Oglej si celoten članek

"Vlada se uspešno sooča s številnimi izzivi in v isti sestavi nadaljuje delo v letu 2016," je po današnjem delovnem posvetu vlade in individualnih razgovorih z ministri, sporočil premier Miro Cerar.

Milojka Kolar Celerc: obtožbe ne stojijo na realnih dejstvih

Foto: Anže Petkovšek UKC "Ne vidim nobenega razloga, da ji ne bo zaupal," je o ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc, glede katere je bilo v strokovni javnosti največ pozivov za odstop, dejal Cerar. "Študija gradiv je pokazala, da obtožbe ne stojijo na realnih dejstvih," pravi Cerar.

Konec leta morajo biti čakalne dobe krajše

Po njegovi oceni so naloge iz preteklega leta v zdravstvu opravljene, letošnje leto pa bo zahtevno leto, ko "morajo biti narejeni ključni premiki v prenovi zdravstvenega sistema, torej zakonodajni premiki", ki bodo "konec leta rezultirali v krajših čakalnih dobah". Cerar ugotavlja tudi, da ministrica Kolar Celarc komunicira z vsemi ključnimi deležniki v zdravstvu, da pa je dialog velikokrat precej dinamičen. 

Julijana Bizjak Mlakar: na ministrvu potrebne kadrovske spremembe

Foto: Anže Petkovšek Julijana Bizjak Mlakar Tudi Julijana Bizjak Mlakar bo še naprej vodila ministrstvo za kulturo. "Ministrica lahko letos z nekaterimi kadrovskimi spremembami uresniči cilje, ki smo si jih zadali," pravi Cerar.

Mramor in Makovec Brenčič: v primerjavi s storjeno napako predobra ministra

Premier je ponovno stopil v bran glavnima akterjema v aferi dodatki, ministru za finance Dušanu Mramorju in ministrici za izobraževane Maji Makovec Brenčič. Na vprašanje ali ob zamajanih etičnih temeljih vladne ekipe ministra ostajata na položajih, ker je zamenjavo zanju težko, oziroma nemogoče najti, Cerar pravi "Ne prilagajam etičnih standardov koristim. Če minister dela dobro, če dela odlično in je storil napako pa ta napaka ni prevelika, ni usodna, zamenjava ni potrebna."

Za nesnago smo odgovorni vsi

Foto: Anže Petkovšek Dušan Mramor Kot pravi Cerar, je zelo pomemno, da so napake odkrili in jih priznali, da pa gre za sistemske napake, ki jih bo njegova vlada tudi odpravila. "Soočamo se z nesnago, za katero pa smo odgovorni vsi, ker smo bili v preteklosti premalo ozaveščeni."

Zahteve za interpelacije pavšalne

Cerar pravi, da so kritike opozicije nesorazmerne, kar so pokazale tudi zahteve za interpelacijo. "Zahteva za interpelacijo Karla Erjavca je pavšalna." 

Prioriteta: izboljšanje standarda

Cerar ocenjuje, da gre za obliko političnega boja. "Mi pa smo osredotočeni na naše cilje in delamo naprej!" Temeljno vodilo vlade ostaja zagotavljanje politične stabilnosti, osrednje vodilo vlade pri določanju prioritet ministrstev pa je nadaljne izboljšanje življenjskega standarda ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 08:53 2. Februar 2016.

    pri prvem stavku manka to-sem slovenec in ne menjam svojih ljudi iščem pa rešitve kako bi jim omogočil še več …

  • 08:16 2. Februar 2016.

    Jaz s tvojo nesnago nimam nič, le verjemi mi. Pa tudi 99,9% tudi ne.

  • 08:11 2. Februar 2016.

    Obiralci kosti bi morali oditi sami brez vstajnikov!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.