Rekordne plače, ki so jih skrivali

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Športna loterija je plače zaposlenih skrivala kot poslovno skrivnost. Letno poročilo razkriva rekordne zneske.
Oglej si celoten članek

Športna loterija ima 30 zaposlenih, ki jim očitno izplačuje neverjetne plače in nagrade. Čeprav zneske skuša skriti, češ da gre za poslovno skrivnost, jih odkriva letno poročilo, poroča spletni portal RTV SLovenija.

Letno poročilo razkriva vrsto dodatkov in bonitet, ki so jih dodali bruto prejemkom nekdanjemu direktorju Janez Bukovniku. Poleg 120.741 evrov fiksne bruto plače so dodali zdravstveno, nezgodno in prostovoljno pokojninsko zavarovanje (3.349 bruto), za poslovno uspešnost 19.635 bruto, za regres in bonitete 11.716 evrov ter še variabilni del 14.360 bruto. Skupaj 194 tisoč evrov oziroma 16 tisoč bruto mesečno. Letno za stroške prehrane in povračila službenih potovanj še 1.573 evrov.

Kot je znano, je Bukovnik ob upokojitvi dobil še 200 tisočakov odpravnine, kar so v Športni loteriji sicer zanikali, a uradno bodo podatek morali razkriti v poslovnem poročilu.

MMC nadaljuje, da je član uprave Tomo Šeme je dobil iste dodatke, skupaj z osnovno bruto plačo deset tisočakov si je tako popravil na 13.400 evrov bruto, visoka nadomestila Športna loterija izplačuje tudi nadzornikom.

Kakšni so prejemki članov uprave in nadzornikov danes, Športna loterija ne razkriva, češ da gre za poslovno skrivnost. Objaviti jih bodo morali, sklene MMC, v objavi letnega poročila.

20-odstotni delež Smučarjem spet petina loterije

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:20 6. Marec 2018.

    Tržna niša na tiste ki upajo v srečo in tiste ki jo z igrami na srečo imajo

  • 11:34 2. Marec 2018.

    ja itak loterija (loto) kot bi rekli naši od dole...."porez na budale"!!!!!!!!!

  • 09:26 2. Marec 2018.

    Kakšni so prejemki članov uprave in nadzornikov danes, Športna loterija ne razkriva, češ da gre za poslovno skrivnost..........kaj pa lastniški …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.